HOORHULPMIDDELEN

Naast hoortoestellen zijn bijkomende hulpmiddelen zoals telefoons, microfoons en luidsprekers vaak noodzakelijk om het dagelijks functioneren en communiceren te optimaliseren. Deze hulpmiddelen worden al dan niet in combinatie met hoortoestellen gebruikt. Bekijk hieronder ons uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen.

WAARSCHUWINGSSYSTEMEN

Signalisatie- of waarschuwingsystemen zijn ontwikkeld om ernstige slechthorenden of doven te helpen om bepaalde geluiden in de thuissituatie te horen of waar te nemen. De systemen bestaan uit een zender (voor de deurbel, de babyfoon, de telefoon, de fax, het brandalarm) en een ontvanger (flitslamp, triltoestel of luid belgeluid). Verschillende combinaties zijn mogelijk. Merken: Bellman, Lisa

LUIDSPREKERSYSTEMEN

Deze systemen kunnen als aanvulling gebruikt worden op hoortoestellen in omgevingen met veel achtergrondlawaai (vergaderingen, lezingen, klassituaties, …). Er bestaan analoge en digitale FM-systemen. Het is een mobiel communicatiesysteem dat zich op 1 of meerdere sprekers kan richten. Het systeem bestaat uit een zender en een ontvanger.

ACCESSOIRES

Diverse hoortoestelfabrikanten hebben hun eigen bluetooth hulpmiddelen voor TV, GSM, enz. die compatibel zijn met hoortoestellen van dat specifieke merk. Kom langs bij Hooratelier en ontdek welke accesoires het spraakverstaan voor u kunnen optimaliseren

RINGLEIDING VERSTERKER

Een ringleiding bestaat uit een versterker maar in plaats van een luidspreker is er een lus op aangesloten. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld. Als de hoorapparaten op T-stand staan, hoor je het signaal meteen in de hoortoestellen. Dit resulteert in een zuivere ontvangst van het geluid in de hoortoestellen. Er zijn systemen die bedoeld zijn voor concertzalen, theaters, bioscopen, maar er zijn ook compactere systemen om rond de hals of het oor te dragen voor gsm, muziek, tv, enz.

DRAADLOZE HOODTELEFOON

Deze Sennheiser systemen zijn draadloos en eenvoudig aan te sluiten op de televisie of radio. Het volume kan individueel ingesteld worden. De zender wordt aangesloten met het apparaat en het signaal wordt draadloos overgedragen naar de hoofdtelefoon. Deze overdracht gebeurt of via infrarood (bereik 12m) of via radiotransmissie (FM, bereik 100m). Beide kunnen ook in combinatie met een hoortoestel gebruikt worden door gebruik van een inductielus.

TELEFOONS

De telefoonversterkers in de telefoons vereenvoudigen dagelijks telefoneren te vergemakkelijken. Zo kan het belsignaal extra luid ingesteld worden en is het geluidsignaal voor gesprekken regelbaar om een goede spraakverstaanbaarheid te bekomen.

WEKKERS

Hoortoestellen worden tijdens het slapen niet gedragen, waardoor slechthorenden of doven niet wakker worden van een gewone wekker. Met behulp van speciale wekkers kan dit wel. Verschillende manier van wekken zijn mogelijk; een vibrerend kussen, een lichtflits, een luid geluidsignaal of een combinatie van deze functies.

 

T 015 64 46 02

©2019 by hooratelier.